Odlična zaštita

Rolete su sjenila koja nam omogućuju zaštitu s vanjske strane od različitih vanjskih utjecaja i neželjenih pogleda. S njima postižemo potpuno zatamnjenje prostora, a ujedno nam nude i odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju. Štite nas od provalnika (protuprovalna zaštita) te od prodora mrske gamadi te insekata u prostor (s integriranim komarnikom u roletnom ormariću).

Otpornost

Rolete spadaju u vrlo otporna sjenila koja su vrlo prikladna za sve novogradnje, a možemo ih montirati i na već postojeće fasade nekretnina (jednostavna montaža i demontaža).

Minimalno održavanje

Održavanja praktično nema, a zahtijeva samo vrlo rijetko čišćenje.

Prilagođavamo se vašim potrebama

U sve vrste roleta je moguće ugraditi komarnike ili elektromotor kao opciju električnog upravljanja (preko prekidača, daljinskog upravljača ili programskog sata).

S obzirom na oblik ormarića rolete možete birati između:

PREDPROZORSKE VIDLJIVE

Predprozorske rolete su najrašireniji proizvod među svim roletama, jer omogućuju neovisnu ugradnju na sve vrste objekata. Prikladne su i za novogradnju kao i kod obnove starijih objekata. Ugradnju tih roleta nije potrebno planirati unaprijed, jer se iste ugrađuju nakon završene fasade. Budući da su rolete vidljive s fasadom i stolarijom u različitim kombinacijama boja, još dodatno uljepšavaju vanjski izgled kuće.

PREDPROZORSKE PODŽBUKNE

Ukoliko želimo zasjeniti prostor s roletama tako da što manje utječemo na vanjski izgled objekta, idealno su rješenje podžbukne predprozorske rolete.

Predprozorske podžbukne rolete se ugrađuju na objekt nakon ugradnje prozora i prije izrade fasade, zbog toga je taj tip prikladniji za novogradnje, budući da je potrebno već prethodno planiranje. Ukoliko ne želimo da nam roleta ne seže u svijetli dio prozora, važno je da imamo mogućnost roletu dignuti iznad prozora, a to riješimo tako da prethodno napravimo zub u prozorski nadvoj ili ugradimo prozor usporedno s vanjskim dijelom zida.  

Predprozorska podžbukna roleta je prekrivena fasadom, tako da se sa strane ista ne (odnosno zanemarivo malo) vidi. To znači da je idealno rješenje za slučajeve kad s njima ne želimo bitno utjecati na vanjski izgled objekta. Donji servisni pokrov je kod svih predprozorskih podžbuknih roleta iz ekstrudiranog aluminija, što roleti daje još posebnu čvrstoću.

NADPROZORSKE ROLETE

Nadprozorska roleta je naš najusavršeniji proizvod s atraktivnim dizajnom koji je patentno zaštićen.  Nadprozorske rolete su prikladne za ugradnju kod novogradnji ili sanaciju objekata.

Karakteristično za te vrste roleta je da se ugrađuju zajedno s prozorima (kasnije ugradnja nije moguća), stoga je važno to uzeti u obzir već u fazi planiranja.

S vanjske strane je ormarić potpuno nevidljiv i prekriven fasadom, što znači da ne utječe na vanjski izgled objekta. Zbog dodatne izolacije u PVC ormariću je također najizolativnija između svih roleta

PROTUPROVALNE ROLETE

S roletama možemo prilično povećati protuprovalnu zaštitu. U sve naše rolete ugrađujemo osnovne sigurnosne opruge koje otežavaju dizanje rolete s vanjske strane. S dodacima kao što su zatvarači i protuprovalne opruge postižemo visok stupanj sigurnosti vaših prozorskih otvora.

Sigurnosna opruga – sve rolete iz našeg proizvodnog programa sadrže osnovne čelične sigurnosne opruge koje otežavaju dizanje rolete u spuštenom položaju.
Zatvarači – najjeftinije postižemo protuprovalnost na roletama s jednostavnim zasunima – zatvaračima u završnoj letvici s utorom, koji ručno razmaknemo kad je roleta u donjem položaju (ova varijanta se ne smije upotrijebiti na roletama s pogonom na elektromotor).
Protuprovalne opruge – najelegantnije protuprovalnost postižemo s posebnim protuprovalnim oprugama koje se namještaju umjesto čeličnih.  Mogu se namjestiti na oba tipa osovina (40 i 60 mm). Prednost ovog sustava je u tome da se rolete zaključavaju automatski kad ih spustimo u donji položaj (bez otvaranja prozora i svaki put ponovnog zaključavanja). Protuprovalne opruge se mogu upotrijebiti samo na roletama s pogonom na monokomandu ili elektromotor.