Tende ili markize su pogodne za zasjenjenje balkona, terasa, restorana i zaštitu od vremena prilikom sjedenja vani. Tenda je dio vanjske opreme koja stvara raspoloženje, pruža zaštitu od sunca i znatiželjnih pogleda izvana. Ovisno o željenom zasjenjivanju možete birati između različitih tipova tendi, od klasičnih do kazetnih sustava, različitih boja i struktura platna. Također nudimo sjenila koja se mogu koristiti na vanjskim odnosno krovnim dijelovima zimsko – ljetnih vrtova i na različitim konstrukcijama. Također možete birati između samostojećih ili privijenih konstrukcija na podršku (zid).

Tende su neizostavni dodatak kada želite iskoristiti vanjske površine za ugodan i udoban boravak. Različite vrste tendi omogućuju pokrivenost balkona, terasa i vrtova.

KLASIČNA TENDA

Klasična tenda ima nosilne cijevi 40 mm x 40 mm, aluminijske sklopive zglobne ruke s tipom lanca Fleyer izrađenog od nehrđajućeg čelika i čeličnih vijaka. Metalni dijelovi su plastificirani i prašno obojani. Konstrukcija tende je standardno u bijeloj, uz dodatni trošak i u drugim bojama prema RAL ljestvici. Tenda se namotava i odmotava ručno pomoću monokomandne palice – a ako je u tendu ugrađen elektromotor, tenda se upravlja putem prekidača ili daljinskim upravljačem odnosno možemo je nadgraditi sa senzorima za automatsko upravljanje.
Nudimo, kako standardne, tako i brze tekuće reduktore s različitim omjerima prijenosa ovisno o veličini tende i zahtjevu klijenta. Nudimo različite vrste i modele snage motora renomiranih proizvođača Nice, Somfy i Geiger. Svi motori za sve klasične tende mogu imati i klizne ručice, što omogućuje ručno brzo zatvaranje/otvaranje tende u slučaju nestanka struje.

KAZETNA TENDA

Kazetna tenda je tenda s aluminijskim sklopivim zglobnim rukama i kutijom, metalni dijelovi su zaštićeni i prašno obojani standardno u bijeloj, moguće su sve druge boje iz RAL ljestvice. Tenda se može odvijati i navijati ručno – pomoću monokomandne palice, a ako je u tendu ugrađen električki motorni pogon, tenda se upravlja putem prekidača ili daljinskim upravljačem odnosno može se nadograditi sa senzorima. Imamo standardne i visoke brzine prijenosa, oni su uvjetovani s veličinom tende. Za tende imamo izbor različitih tipova i modela snage motora, renomiranih proizvođača, kao što su Nice, Somfy i Geiger.

BALKONSKE TENDE

Metalni dijelovi su i zaštićeni i prašno obojani. Konstrukcija je standardno u bijeloj, uz dodatni trošak izvedivo i druge boje iz RAL-ljestvice. Balkonske tende su moguće uz vodilice ili opružnom rukom, kao i kutijom i vodilicama. Tenda se navija i odmotava rukom – uz pomoć monokomandne ručice, ako je u tendu ugrađen motor – tendom se upravlja putem prekidača ili daljinskim upravljačem odnosno može se nadograditi senzore. Nudimo standardne, kao i velike brzine prijenosa, oni su uvjetovani veličinom tende. Postoje različite vrste i modeli snage motora, renomiranih proizvođača, kao što su Nice, Somfy i Geiger. Motori za prozore i balkonske tende mogu biti s pomičnom ručicom, što omogućuje ručno zatvaranje/otvaranje tende u vrijeme bez struje.