Komarnici su jednostavno i efikasno rješenje, budući da omogućuju ulaz svježeg zraka, a ujedno štite od prodora mrske gamadi i insekata u prostorije i kod otvorenog prozora.

Rješenje od mrske gamadi i nekih za zdravlje opasnih insekata i kukaca je spriječiti njihov dolazak u prostor s komarnicima montiranim na prozore ili vrata. Komarnici u tri osnovne izvedbe su pouzdani, za okoliš neštetni i humani te su prikladni kako za stambene objekte, tako i za javne prostore te prije svega prostore gdje se priprema odnosno prodaje hrana i piće (restorani, menze, bolnice, trgovine s hranom,…).

Najveće prednosti komarnika

  • univerzalna zaštita od svih vrsta nesnošljivih insekata
  • uz samostalnu montažu moguće ih je ugraditi i u vanjska sjenila (integrirani u roletne ormariće ili pod vanjske žaluzine)
  • različite izvedbe (rolo, fiksni, klizni, Amerika vrata)
  • slobodan protok svježeg zraka bez prodora neugodnih kukaca i kod otvorenog prozora
  • jednostavna montaža i čišćenje
  • ne ograničava pogled kroz prozor
  • mrežica komarnika je UV stabilna

Birati možete između:

FIKSNI KOMARNICI

Najjednostavniji su komarnici, koji imaju mrežu obuhvaćeno u aluminijski okvir. To su takozvani fiksni komarnici koji su pričvršćeni na okvir na različite načine. Mi ih proizvodimo i za nepravilne oblike prozora (npr.prozori u potkrovlju s različitim nagibima).

Fiksni komarnik se sastoji od aluminijskih profila i gotovo nevidljive plastificirane mreže od staklenih vlakana, koja su otporna na vanjske vremenske uvjete i minimalno smanjuju protok zraka, a ugrađen je u profil s gumiranom cijevi. Profili su obojeni u smeđu, bijelu, sivu i antracit boju. Uz dodatno plaćanje moguće je odabrati željenu RAL nijansu.

Fiksni komarnici su montirani odnosno pričvršćeni na okvir prozora na različite načine (patent, opruzni zatvarač, nosač Z). Skupina fiksnih komarnika također uključuje komarnik fiksni oval. Novost i istovremeno vrijednost oval komarnika u odnosu na druge je, da za pričvršćivanje nisu potrebni vijci, ili na neki drugi način utjecati na mjesto ugradnje te se može instalira/uklanjati iznutra. Također je zaštićen od slučajnog uklanjanja izvana. Odlikuje se po jednostavnoj i brzoj instalaciji i može se montirati ispod već postojećeg vanjskog sjenila. Provedba je moguća na većini različitih vrsta prozora. Sastoji se od alu profila (dim. 31 x 10 mm), i gotovo nevidljive plastične mrežice od staklenih vlakana, koja je otporna na vanjske vremenske uvjete, minimalno smanjuje protok zraka, a ugrađena je u profil sa gumiranom cijevi. Fiksni komarnici su također proizvedeni za nepravilan oblik prozora i za prozore na potkrovlju različitih kosina.

ROLO KOMARNICI

Za ljubitelje prozorskig cvijeća, ili ako imamo bilo koji razlog za otvaranje više puta, u tom slučaju je više prikladan rolo komarnik. Rolo komarnik jednostavno dižemo i spuštamo, pri čemu se mrežica pomiče uzduž bočnih vodilica i navija se na gornju cijev koja je montirana u urednoj aluminijskoj kutiji. Rolo komarnik možemo otvarati vodoravno ili okomito. Rolo komarnik može biti samostalan ili integriran u kućište vanjskih sjenila (rolete ili žaluzine), a bez mreže je praktički nevidljiv.

U slučaju da želimo pored zaštite ulaska insekata također zasjeniti prostor, možemo se odlučiti za vanjsku screen sjenilo.

Rolo komarnik je idealno rješenje za otvore u kojima imamo pristup izvana ili iz prostorije van nje.Kada ga zatvorimo – spremimo, ponaša se slično roleti, diže se i namata u kutiju. Vodilice i kutije su od visokokvalitetnog ekstrudiranog aluminija, standardno u bijeloj, smeđoj i sivoj boji, a uz dodatno plaćanje moguće je odabrati između cijele palete boja prema RAL. Mreža za komarnike je napravljena od posebnih staklenih vlakana i otporna je na vremenske uvjete. Na području gdje su jači vjetrovi savjetujemo vam da se odlučite za nešto tvrđu četkicu u vodilici takozvanu četkicu protiv vjetra.

KLIZNI KOMARNICI

Za veće panoramske zidove klizni komarci su vrlo praktični, zauzimaju malo prostora i klize vodoravno preko profila. Kod kliznih komaraca suprotnim profilom možemo koristiti jaču metalnu mrežicu na dnu, koja sprječava ulazak većih insekata.

Klizni komarnik preporučuje se za zaštitu od insekata u slučaju postojećih kliznih ili balkonskih vrata velikih dimenzija, kao i u slučaju česte uporabe komaraca. Klizna mreža protiv komaraca sastoji se od aluminijskih profila, mrežica i kliznih aluminijskih vodilica, koji se kreću ili klize u vodoravnom smjeru. Profili i vodilice su u bijeloj, sivoj, smeđoj ili bilo kojoj drugoj boji prema RAL skali. Izuzetno je funkcionalan, praktičan i učinkovit odbojnik protiv komaraca jer se može otvoriti i zatvoriti iznutra i izvana. Zbog složenosti mjerenja i ugradnje, preporučujemo mjerenje i ugradnju s naše strane.

KOMARNICI SA SELF-LOCK MEHANIZMOM

Kod prolaza iz unutrašnjeg prostora na terasu ili balkon može se koristiti vrata sa self-lock mehanizmom, koje se može otvarati izvana i iznutra. U komarniku sa self-lock mehanizmom može se pomoću oprečnog profila na dnu koristiti jača metalna mreža, koja sprječava ulazak većim uljezima.

Komarnik sa self-lock mehanizmom je pogodan za prijelaze, koji se često koriste, primjerice, kad vrata vode na balkon ili terasu. Vrata kod komarnika se otvaraju iznutra prema van, zatvaraju se automatski. Profili komarnika sa self-lock mehanizmom izrađeni su od ekstrudiranog aluminija i prašno bojani. Konstitutivni element komarnika je poseban magnetski sustav koji sprječava otvaranje vrata kada su vjetrovi.

Kako bi olakšali boravak domaćim ljubimcima u donji dio self-lock komarnika ugrađen je prolaz manjim kućnim ljubimcima.

PLISE KOMARNICI

Plise komarnici su novi na tržištu. Njihova prednost u odnosu na druge komarnike je u jednostavnosti korištenja, trajnosti, lakšem čišćenju i održavanju. Koriste se za zatvaranje većih otvora, na primjer kliznih vrata i slično.

Plise komarnici može se montirati na razne vrste vrata, jer za ove komarnike ne treba puno prostora. Komarnik se sastoji od okvira, koji je izrađen od aluminija i prašno obojan u bijeloj, sivoj, smeđoj ili uz doplatu u bilo kojoj boji po RAL, trajnog mehanizma i mreže. Plisirana mreža komarnika je zavarena i ojačana sa špagicom. Prednost plise komarnika je nizak prag na prolazu koji omogućuje bezbrižan korak. Plise komarnik može biti instaliran na prozorima, posebno tamo gdje nema dovoljno prostora za rolo komarnike. Verzije plise komarnika su različite; jednostruka plise komarnik vrata za širine do 250cm i dvostruka plise komarnik vrata u širini do 275 cm. U jednostrukom sustavu, komarnik se može zatvarati ili na lijevo ili desnu stranu, u dvostrukom sustavu prema središtu od lijeve prema desnoj strani, gdje se zajedno zatvori s magnetom, koji je učvršćen preko cijele visine konačnog profila.